Les materiaal

Onderwijs

Met een eigen weerstation op  jouw school, haal je het weer nog dichterbij. Sluit het weerstation aan op WOW-NL en leerlingen kunnen met hun eigen metingen aan de slag. Met de lessen van WOW-NL leren de leerlingen over weer en klimaat in hun eigen omgeving. Kinderen op de basisschool maken eerst een eigen weerstation en gaan dan aan het werk met metingen van WOW-NL.

Meedoen met WOW-NL betekent dat je beschikt over de gegevens van je eigen weerstation, maar ook van alle andere weerstations uit het wereldwijde netwerk van WOW-NL. Je kunt de metingen van weerstations in de buurt vergelijken met het eigen weerstation, maar net zo gemakkelijk die van een school in een ander werelddeel.

Er is een les in twee delen voor groep 7/8 van de basisschool en een hele lessenserie voor de onderbouw van VMBO en HAVO/VWO. Het materiaal richt zich vooral op gebruik in de aardrijkskundeles, maar kan door de toepassing van grafieken en fysische grootheden ook worden ingezet bij wiskunde of natuurkunde. De metingen van WOW-NL zijn bruikbaar voor het maken van een profielwerkstuk en worden toegepast binnen het onderwijsconcept Geo Future School. Onze partners KNAG en NEMO Science Center werkten mee aan de ontwikkeling van deze lessen.